Sabtu, Februari 16, 2013

Kursus Pra-perkahwinan - Masjid Abu Bakar, Johor Bahru

Salam semua.. Maaf ya, lama sangat tak update post dan comment.. Sibuk sikit sejak akhir-akhir ni.. Tahun Baru Cina, saya pulak yang sibuk.. Maklumlah, dekat ofis ni cuma tiga orang je bukan berbangsa Cina.. Saya, 2nd Director & ofis boy.. Bila orang lain cuti, kami lah yang bertungkus-lumus.. Hehehe.. Panjang betul alasan..

Setelah dipujuk dan dipaksa, akhirnya Shah setuju untuk pergi Kursus Pra-Perkahwinan pada 9 & 10 Feb 2013 yang lepas.. Siap berdebar-debar nak masuk dewan kuliah.. Macam nak kena interview pulak.. Kelakar tengok muka dia masa saya hantar dia kat Masjid Abu Bakar, Johor Bahru.. Kursus tu dianjurkan oleh Badan Kebajikan Pejabat Kadi Daerah Johor Bahru.. Sesiapa yang belum pergi kursus, tak boleh ambik borang kebenaran berkahwin tau..

Penat saya pujuk Shah bergambar pakai songkok.. Siap masuk dalam paper bag bagai, dah nak ambik gambar baru sibuk nak pakai.. Handsome kan orang lelaki pakai songkok.. Nasib baik saya tak paksa pakai baju melayu..

 

Saya dah lama selesai.. Pergi dengan ex dulu, tapi lagi 3 bulan nak kahwin, kami putus (citer lama).. Kalau ada masa, saya citer dalam post lain..

--------------------------------------------
JADUAL KURSUS PRA PERKAHWINAN ISLAM DI MASJID SULTAN ABU BAKAR JOHOR BAHRU 2013.


05 DAN 06 JANUARI 2013
12 DAN 13 JANUARI 2013
28 DAN 29 JANUARI 2013

02 DAN 03 FEBRUARI 2013
09 DAN 10 FEBRUARI 2013
23 DAN 24 FEBRUARI 2013

02 DAN 03 MAC 2013
09 DAN 10 MAC 2013
23 DAN 24 MAC 2013
30 DAN 31 MAC 2013

06 DAN 07 APRIL 2013
13 DAN 14 APRIL 2013
27 DAN 28 APRIL 2013

04 DAN 05 MEI 2013
11 DAN 12 MEI 2013
25 DAN 26 MEI 2013

01 DAN 02 JUN 2013
08 DAN 09 JUN 2013
22 DAN 23 JUN 2013
29 DAN 30 JUN 2013

06 DAN 07 JULAI 2013
13 DAN 14 JULAI 2013
27 DAN 28 JULAI 2013

03 DAN 04 OGOS 2013
17 DAN 18 OGOS 2013
24 DAN 25 OGOS 2013

07 DAN 08 SEPTEMBER 2013
14 DAN 15 SEPTEMBER 2013
28 DAN 29 SEPTEMBER 2013

05 DAN 06 OKTOBER 2013
12 DAN 13 OKTOBER 2013
26 DAN 27 OKTOBER 2013

02 DAN 03 NOVEMBER 2013
09 DAN 10 NOVEMBER 2013
23 DAN 24 NOVEMBER 2013
30 NOVEMBER DAN 01 DISEMBER 2013

07 DAN 08 DISEMBER 2013
14 DAN 15 DISEMBER 2013
28 DAN 29 DISEMBER 2013




Kalau B2B JB nak pergi kursus ni tak payah daftar pun takpe, walk-in je  ikut tarikh dalam jadual.. Jangan lupa bawa fotostat I/C dan sekeping gambar berukuran passport.. Tapi gambar tu jangan free hair pulak kan..

Maklumat lanjut, boleh check http://kursuskahwin-online.blogspot.com/..


3 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...