Jumaat, Mac 01, 2013

DIY - Bunga Kecil aka Hiasan Doorgift

Salam semua.. Harini saya nak kongsi aktiviti DIY yang sedang saya usahakan dengan bersungguh-sungguh.. Harap korang masih ingat entry DIY Door Gift - Bekas Telur (2).. Bunga kecil sebagai hiasan penyeri cawan tu kurang lagi 300pcs.. 

Memandangkan banyak trend baru, maka tak jumpa lagi patern bunga yang sama.. Harga sekarang mahal okey.. Lebih kurang 45sen / pcs kalau beli banyak.. Nak cari warna yang dikehendaki sangat lah payah.. Setelah meronda dekat 10 kedai masih tak jumpa yang berkenan di hati (Cantik tapi murah..).. Akhirnya, hati nekad untuk DIY.. Huhuhu.. Saje nak tambah kerja, walhal tinggal 3 bulan je lagi..

Proses pembikinan..

Hasilnya..

 
Yang kiri, bunga kecil yang saya beli dulu.. Saja nak bandingkan.. 

Proses pembikinan baru 40%..  Tinggal sikit lagi.. Chaiyok2.. Dengan gigihnya, saya buat sorang-sorang ambil tengok cd drama Korea.. Maklumlah, saya kan anak sulong.. Adik-adik, kalau ajak pergi shopping, laju lah.. Kalau bab creativity ni adalah agak rabun.. Doakan saya.. Urusan melekatkan pada cawan, biar Shah yang buat.. Hahaha (Ketawa jahat).. Segmen mendera bakal suami..




2 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...