Isnin, Disember 28, 2009

DIY Door Gift - Gift Box

Lama x update blog ni.. maklumlah, bz menjlnkn misi utk menjadi chef yg terer.. tp dlm muka buku lah.. huhuhu.. tetiba lak jg fb addict..


Ari2 rebut tenet ngan adik bongsu sbb nk main game ni la.. smpai mk bising.. hik3..
mak : kn bagus kalau korang brebut nk masak kat dapur 2..
ktorang : huhuhu...

Panjang lak intro. Sebenarnya, entry kali ni nk citer psl DIY Gift Box.. Berkenan sgt ngan gift box cam kat gambo ni. Source from http://eddiegifts.com/Store



So, bermulalah episod men-DIY gift box yang dah membuatkan hatiku jatoh chenta lagi, sambil dibantu oleh my dear yg rajin melayan kerenahku..

Bahan2 :

-gift box contoh (bli kat gift shop, RM4.90)
- kertas kotak (jgn yg tebal sgt, ssh nk potong)




-gunting, pisau lipat, double tape (utk cantumkn kotak), pen x de ink (untuk wat garisan pd bhgn yg nk dilipat), pembaris..

- riben organza merah (sbb tema aku kn putih merah)..

- ble da siap, tampal sticker kat dpn gift box (lebih kurang camni..)

Jumpa damask pic ni kat web omputeh. Tp lupa lak web address.. So, akn ku gunakn pic ni utk merealisasikn sticker impian ku.. hehehe.. kena touch-up skit ni, tukar kaler, tambah sana sini skit, msti cntik...

huahuahua...

2 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...