Khamis, Januari 28, 2010

DIY Door Gift - Favor Box Template

Sila download pdf file untuk template DIY Door Gift - Box :

DIY Door Gift - Box Template

  • Aku guna paper A4 160gm.. terpulang kat korang nk guna paper apa..
  • Jgn lupa double tape, gunting / cutter
  • Page 1, tutup box.. Page 2, box yg bawah lah (x tau nk panggil apa)..
  • Garisan putus2 - gunting / potong
  • Garisan biasa - lipat
  • Ble dah siap, jgn lupa hiaskan secukup rasa..

Tips :
  • Suggest guna A4 paper drpd kertas size yg lebih besar sbb leceh nak ukur, lukis lg.. kalau guna A4, korang cuma fotostat template kat atas ni.. then gunting ikut garisan.. simple n jimat masa..
  • Tak semestinya kena ikut exactly kat garisan template. Biasanya ble dah lipat, korang kena pandai2 adjust skit.. Sbb, aku draw template ni guna imaginasi aku yg ske berangan ni.. Maklumlah, curi waktu kerja.. Tp korang jgn risau sbb aku dah aplikasikan template tu, gerenti jadik..

11 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...