Selasa, Januari 01, 2013

Dugaan Bertunang - Penyakit Tibi Kelenjar/ Saraf

Selamat Tahun Baru.. Banyak perkara berlaku sepanjang tahun 2012..

Betul kata orang tua-tua.. Banyak dugaan semasa bertunang.. Sebenarnya, saya takde idea nak teruskan persiapan perkahwinan kami.. Bila dah lama berehat, tak tau nak mula balik dari mana.. Sebenarnya dah ada tarikh, tapi tak berani nak publish.. Tak berani nak war-warkan pada sesiapa pun sebab tak yakin dengan diri..

Dua bulan lepas, memang dugaan agak berat yang kami terima.. Shah positif Tibi Kelenjar/ Saraf di leher.. Doktor tak boleh nak operation sebab bengkak kat leher tu kena saraf yang bersambung dengan otak.. Nak pitam saya dengar berita ni.. Seminggu masuk wad.. Hampir Dua bulan MC tak boleh bekerja.. Hari-hari kena makan ubat sebanyak 14 biji di depan nurse di klinik kesihatan atau hospital selama 6 bulan.. Tiga minggu pertama, dia tak lalu makan.. Muntah-muntah macam orang mengandung.. Mood kurang stabil.. Dalam hati saya ni sebak sangat.. Persiapan saya hentikan sementara.. Fokus pada kesihatan tunang tersayang..

Makcik-makcik Shah risau sangat dan perkenalkan PAMOGA


  • Membantu merawat pelbagai penyakit
  • Angin Ahmar & lumpuh
  • Buasir
  • Kulit melecur
  • Kaki kulit pecah
  • Lemah otot, radang dan Gaut
  • Mengawal & merawat tekanan darah tinggi & kencing manis
  • Masalah jantung & ginjal
  • Masalah kitaran haid dan dalaman wanita
  • mata lebam / kurang tidur
  • Pedih ulu hati & batu karang
  • Pencernaan, keracunan & sembelit
  • Rambut ( gugur / tidak lebat)
  • Selepas bersalin dan sistem peranakan
  • Tumbesaran & kecerdasan kanak-kanak.

Alhamdulillah, lepas seminggu minum, ada perubahan.. Doktor pun terkejut dengan perubahan positif.. Bengkak pun susut..


Next time saya akan cerita tentang Shah ditimpa kemalangan pada 29/12/12 yang lalu.. Dugaan yang paling berat sepanjang tempoh perkenalan kami.. Kemalangan yang hampir meragut nyawa dia.. Kereta declare as "total lost".. 

p/s : sekarang ni, FMIL sedang sakit gout sampai tak boleh jalan.. Dugaan.. 


3 comments:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...